miércoles, 30 de septiembre de 2015

Precarietat malgrat l'abundància

Hem iniciat el nou curs 15/16 i les previsions econòmiques són, si es pot, més precàries que les del curs anterior.

Hem passat de 24 a 14 nens amb la conseqüent reducció d'ingressos i això fa que, un cop pagats tots els proveïdors i treballadors aliens, les nòmines de les cooperativistes es redueixi a no poder fer front ni al pagament dels autònoms.

El que ens sorprèn és que el govern d'ERC de Riells i Viabrea permeti aquesta situació quan sabut és que l'Escoleta, no tan sols no ha estat mai deficitària sinó que s'ha pogut fer un calaix important que no sabem on està.

Algú ens va dir un dia que sense papers, la nostra credibilitat penjava d'un fil. Sempre, sempre, teniu les portes obertes a casa nostra per poder consultar tot allò que hom vulgui però ens servirem d'aquest blog per presentar alguns documents que certifiquen l'abundància de la que parlem.

Es va demanar al Departament de Finances i al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, un balanç de totes les subvencions pagades de la Generalitat a l'Ajuntament de Riells i Viabrea amb destí, la llar d'infants municipal:

Des de l'any 2003 fins a l'any 2014, l'Ajuntament ha ingressat, en concepte de subvencions, un total de 783.616,55 € i l'Escoleta, d'aquests, n'ha rebut 549.771,06€

La quantitat que mai ha rebut l'Escoleta és la "insignificant" xifra de 233.845,49€ (quasi 39 milions de les antigues pessetes).
 
N'estem segurs que l'Escola Bressol Municipal de Riells i Viabrea és deficitària??

Exposant el tema amb diversa gent, ens va sorprendre una resposta que deia: "tot és fàcilment justificable"

Si ens permeteu, tot i que dubtem que es puguin justificar 39 milions de pessetes, en cas de ser possible, no ens val la frase en si; ens valdria la justificació d'aquest import amb suport documental.

Això s'ha demanat a l'Ajuntament en reiterades ocasions i la resposta ha estat CAP (deu portar més feina de la que s'esperaven).

A part d'això... amb aquest excedent, és normal tenir acumulat un dèficit amb l'Escola bressol de més de 60.000€ ocasionant, el no pagament del mateix, que les cooperativistes tinguin una nòmina de no més de 300 € cada mes?


S'ndignen quan es diu que estan fent moobing a través d'ofeg econòmic però amics... sembla que queda força clar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario