miércoles, 29 de abril de 2015

Mireu si som bones persones...

Els vilatans de Riells i Viabrea amb fills amb edat de 0 a 3 anys han rebut per correu una carta de l'Ajuntament indicant les dates de preinscripció per l'Escoleta de Riells.

«Perfecte!! —hem pensat—. Sembla que l'Ajuntament està fent un gir en la seva actitud envers l'Escoleta i posa tots els mitjans possibles perquè l'any que ve hi hagi un augment d'alumnes inscrits».La nostra sorpresa ha estat quan hem llegit aquesta carta on textualment hi diu: «malgrat que aquesta no és una tasca que correspongui directament a l'Ajuntament...».

Quina és la tasca que no correspon a l'Ajuntament? Publicitar un servei de titularitat pública? Donar suport a un servei que com més infants té matriculats, menys afecta a la aportació de recursos públics del poble (que, a dia d'avui, és zero)?


Al final continuem tenint la mateixa visió que fa temps que ja tenim... l'Escoleta està abandonada pel que fa al suport de l'Ajuntament per fer-la viable i el fet de remarcar que l'equip de govern ho fa malgrat no sigui feina seva és una estratègia simplement per netejar-se la cara i, perquè no, una estratègia electoral «Mireu que bons que som».

Si a un Ajuntament no li correspon la tasca de donar suport (sigui com sigui aquest suport) a un servei públic que el mateix municipi ofereix al poble i fer d'aquest servei un servei excel·lent, ja ens direu a qui li correspon.

L'Escoleta, tot i haver rebut una notificació on se'ns prohibia fer cap tipus de publicitat, també n'està fent difusió repartint tríptics amb les dates de preinscripció i penjant una gran pancarta a l'entrada de l'Escoleta indicant el mateix... Amb això volem dir que la tasca és de tots. No creiem encertat dir de qui és o de qui no és la tasca quan, teòricament, ambdues parts volem que la llar d'infants municipal sigui 100% viable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario