miércoles, 29 de abril de 2015

L’Ajuntament de Riells vol sancionar una protesta ciutadana per “contaminació visual”

                                                                                                                            

                                                                                               NOTA DE PREMSA 23 abril 2015   


A l’Ajuntament de Riells no li agraden gens les protestes ciutadanes, i menys a poques setmanes de les eleccions municipals. L’Ajuntament, governat per ERC, ha enviat una carta a les treballadores de l’Escoleta, l’única llar d’infants del municipi, per exigir-los que abandonin una campanya que reclama millores al centre. Segons l’Ajuntament, les pancartes penjades a la llar d’infants i les samarretes que duen les treballadores perjudiquen la imatge del centre i, a més, infringeixen l’ordenança de civisme, concretament els capítols de “Contaminació visual” i “Usos especials” dels béns públics.


La campanya Qui Mana No Paga va iniciar-se el 19 d’abril. Les treballadores de l’Escoleta reclamen que l’Ajuntament eixugui un dèficit que elles xifren en 40.000 euros i que faci millores a l’edifici, que està en molt mal estat. Les treballadores asseguren que l’Ajuntament ofega de forma intencionada la llar d’infants per forçar-ne el tancament. El passat dia 1, les dues parts es van reunir i semblava que el conflicte estava a punt de resoldre’s. L’Ajuntament es va comprometre a publicitar l’Escoleta i a realitzar-hi millores per garantir-ne la continuïtat. Les treballadores, per la seva banda, van proposar rebaixar les seves categories professionals perquè el servei tingui un cost mínim per al consistori. Tot i això, les discrepàncies sobre el dèficit i sobre el nombre de treballadores de l’Escoleta es van mantenir.

La proximitat de les eleccions sembla que està posant nerviós l’equip de govern, que ara pressiona les treballadores perquè aturin la campanya. En la carta que ha enviat a l’Escoleta, firmada pels regidors d’Ensenyament, Hisenda i Sanitat, l’Ajuntament adverteix que les pancartes i les samarretes generen “confusió” i que podrien reduir el nombre de preinscripcions. A més, l’Ajuntament assegura que la campanya incompleix l’ordenança de civisme. En cas que no es despengin les pancartes, l’Ajuntament adverteix que sancionarà la llar d’infants i que hi enviarà la policia municipal per encarregar-se’n. Les treballadores, en canvi, creuen que l’amenaça no té cap mena de fonament jurídic i recorden que l’ordenança no pot aplicar-se als immobles de titularitat pública. Segons les treballadores, l’Ajuntament vol silenciar la protesta de cara a les futures eleccions municipals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario