jueves, 19 de marzo de 2015

Presentació de L'Escoleta de Riells


Som la Mireia, l'Helena i la Paula.

L’Escoleta de Riells és un projecte que vam iniciar l'any 2002.

L’Escoleta és una llar d'infants que neix  a partir de les inquietuds i les ganes de posar en pràctica tot el què hem estudiat. La nostra idea és potenciar el creixement personal i social dels infants ajudant-los a desenvolupar-se tant en aprenentatges com en les relacions socials respectant, sempre, el seu moment maduratiu.

El que pretenem és oferir a nens i nenes  afecte, estimació, confiança, recolzament i un entorn apropiat perquè es puguin desenvolupar com a persones. La manera que els podem oferir aquests valors és proporcionant-los un medi de qualitat, estimulant, ric i apropiat al seu nivell. Aquest medi, sens dubte, afavorirà la seva autonomia i la seva capacitat d’acció, la descoberta de l’entorn...
Nosaltres creiem que l’aprenentatge dels hàbits (rentar-nos les mans, anar sols als lavabo...) i certs aspectes educatius són necessaris i imprescindibles per a l’infant així com també ho són aspectes socials i psicològics per aconseguir una major autonomia personal de l’infant.
Les festes tradicionals catalanes són un aspecte molt important per conèixer d’on venim i poder ser-ne partícips. Ja sigui a través de les festes pròpiament dites o bé, a traves de les llegendes, de contes... El llenguatge adquireix una part important, és aquí on començaran a parlar i a fixar-se com ho fem els adults.
La creativitat i la imaginació és una base important a l’Escoleta. Els nens i nenes necessiten expressar-se a través de la pintura, els colors, el fang, els diferents materials... per poder anar creixent. La música no la deixem de banda. A partir de les cançons de bressol, passant per les cançons infantils i introduint la música clàssica, els fem començar a estimar la música.

El gateig, el córrer, el saltar... en definitiva, el moviment, és una de les eines que fan servir cada dia els infants sense adonar-se’n i aquesta psicomotricitat els serveix per desenvolupar-se motriument parlant.

La família és una part molt important per l’Escoleta. Tots caminem junts per assolir els objectius que sempre ens han mogut a la nostra llar d'infants.

Progressivament, l'Escoleta de Riells esdevindrà per l'infant, un lloc on divertir-se, aprendre, créixer, trobar-se amb els altres, ser feliç i sentir-se segur.

                                                      " Avui et miro i t'admiro
                                                      El teu somriure constant,
                                                      la teva mirada trapella,
                                                      les teves abraçades gegants.
                                                      Avui et miro i t'admiro.
                                                      Els teus riures i els teus plors,
                                                      els teus petons fugaços,
                                                      i les teves ganes de jugar.
                                                      Perquè t'estimo tant,
                                                      no puc deixar de mirar-te
                                                      i sorprendre'm dels passos que fas..."

No hay comentarios:

Publicar un comentario