jueves, 19 de marzo de 2015

Breu història de l'agonia de l'Escoleta de Riells i Viabrea

Hola amigues i amics, som la Paula, la Mireia i l’Helena.
Com moltes de vosaltres sabeu, l’any 2002 vam engegar un projecte a Riells i Viabrea per a poder dedicar-nos a la nostra vocació: l’educació del més petits. Vam crear la cooperativa sense ànim de lucre L'Escoleta de Riells i ens vam presentar a un concurs que oferia l’Ajuntament per donar en concessió per 30 anys l’escola bressol municipal del poble.
El nostre somni es va complir i des de llavors fins a dia d’avui ens hi hem dedicat en cos i ànima.
Aquesta aventura la vam engegar amb tota la il·lusió perquè vàrem entendre que aquest era el nostre projecte vital. L’hem gaudit any rere any al màxim amb tots els infants: celebrant cada any totes les festes tradicionals; fent que anessin per primera vegada d’excursió sense els seus pares, ajudant-los a descobrir el món...
Durant tots aquest anys L'Escoleta hem estat gestionant el servei municipal de llar d’infants amb diferents consistoris amb major o menor complicitat. El cert és que en els darrers anys la situació ha anat empitjorant fins a arribar al moment actual que per a nosaltres és del tot insostenible.
Els enormes problemes de finançament i la sensació d’abandonament per part de l’Ajuntament en els darrers anys han anat minant la confiança envers els polítics, però tot i així continuem al peu del canó, amb la mateixa il·lusió i donant el millor de nosaltres mateixes.
Per tal de que s’entengui quina és la nostra situació us donem alguns detalls rellevants molt il·lustratius. Des de fa anys les tres sòcies cooperativistes (treballadores) estem cobrant no més de 480 € al mes, xifra molt per sota del que marca el conveni d’aplicació. Això es deu a que les aportacions municipals establertes contractualment pel sosteniment i viabilitat d’aquest servei públic són manifestament insuficients. Aquest fets, òbviament, han estat denunciats davant l’Ajuntament, així com al Síndic de Greuges i altres institucions i malgrat una aparent o pretesa compressió no han fet variar la situació. De fet les reclamacions formulades per la nostra part acostumen a tenir un efecte contrari per part de l’Ajuntament manifestat amb sancions, expedients i reclamacions variades que mai acaben en res i que són clarament mesures de pressió per mantenir-nos callades.
Fa tant de temps que treballem amb dèficit a l'Escoleta que sembla que formi part de nosaltres. Se'ns fa impossible la planificació i la gestió de la llar d’infants treballant sempre amb la incertesa del mes següent tenint en compte que la nostra manera de fer és primer pagar a treballadors i proveïdors (no tenim deutes amb tercers).
Tot plegat és com viure sense futur, angoixades.
L’Ajuntament, per la seva banda, passa de les bones paraules a l’atac, de les promeses al silenci i sobretot sense oferir cap solució, cap proposta, res.
Després de tant i tant de temps no podem pensar altra cosa que l’Ajuntament simplement pretén tenir-nos callades i que agonitzem per manca de recursos i suport fins que ja no puguem més i pleguem. No som advocadesses, però això ens recorda al mobbing ja que per acció u omissió l’Ajuntament ens té arraconades amb el nostre futur amenaçat i amb una sensació constant de menysteniment. El càstig de la indiferència.
Treballem amb pressupostos que l’Ajuntament no aprova ni tampoc discuteix amb el que això suposa incompliment contractual a banda i que fa impossible una gestió ordenada i una planificació dels recursos. Això pot semblar un petit detall, però en realitat demostra amb contundència el grau d’abandonament que vivim. Després fan les aportacions que volen i quan volen, com qui dóna una almoina tal i com han fet la setmana passada amb una aportació ridícula tot veient el dèficit de 40.000 euros que tenim. Estem parlant d’un servei públic de titularitat municipal, un servei als pares i mares i nens i nenes del poble i no d’un caprici que ara em dono i ara em trec...
El Govern municipal no té cap inconvenient en celebrar una gran festa major, de mantenir sous, càrrecs i altres despeses revisables. No passa res, aquesta festa es paga a costa de L'Escoleta i els seu dèficit!
Ho hem provat tot: hem reclamant el compliment del contracte, recorrent les sancions infundades i els requeriments, amb reunions i acords incomplerts. Abans de recórrer a la via judicial que volem evitar pels seus costos i terminis volem engegar una campanya per reclamar els nostres drets, i al cap i a la fi, els dels vilatans de Riells que sense saber-ho tenen una Escoleta que agonitza i un servei públic oblidat i deixat de la mà de Déu, amb la complicitat d’un Ajuntament que demostra dia a dia que no li fa res, de fet, que ja li està be i que, de fet, és el que vol.
Ens dirigim a vosaltres amb la finalitat de que en la mesura de les vostres possibilitats doneu suport a la campanya que volem engegar ja sigui a nivell associatiu, d’entitats, mitjans o xarxes socials per tal de donar a conèixer i denunciar la situació que estem vivint i pressionar així al govern municipal de Riells i Viabrea per a que afronti aquest problema i ens doni una solució definitiva. Qualsevol ajuda, idea i suport serà benvingut.
No ens conformarem en deixar morir el nostre somni!!!!!!

2 comentarios:

  1. Sports Betting - Mapyro
    Bet the moneyline from herzamanindir 1:25 PM to kadangpintar 11:00 PM. See more. MapYO 출장안마 Sportsbook features live odds, live streaming, and detailed 출장안마 information. wooricasinos.info

    ResponderEliminar
  2. Each dimensional offset has two values; one for the x- and one for the z-value. The operator will have control of what the device does in both axes because the workpiece is being machined. Also be specified by an incremental mode, by which finish factors for motions are specified from the tool’s present place, not from Shower Curtain Hooks program zero.

    ResponderEliminar